Haber Detayı

blog

Marka Patent Koruma Takip Sistemi ve Önemi

    Marka-Patent takip ve izleme sistemi firmaların yoğun emekler harcayarak yarattıkları markalarının Türk Patent Kurumu Resmi Markalar ve Patent Bülteni’nde başka firmaların yeni başvuru yaptıkları markalar ve patentler ile benzerliklerinin düzenli olarak izlendiği ve firmanızın bilgilendirildiği bir sistemdir. Bu sistemde ayrıca firmanızın tescilli markalarının koruma süreleri takip edilir; zaman aşımına uğrayarak iptal edilmesinin önüne geçilmiş olur.

    Marka Patent Tescil başvurularının başvuru aşamasından tescil aşamasına kadar takibi önemli olduğu gibi, tescil sonrası takip de önemlidir.

    Marka Tescillerde ;  2022 yılında Türk Patent Kurumuna 200.000 bin üzeri  başvuru gerçekleşmiştir. Bu noktada kurum 6769 sayılı Sinai Mülkiyet Kanunundaki  mutlak red nedenleri kriterlerini adeta esnetmiş, bültende yayınlanan markalara benzerlik ve iltibas söz konusu ise marka sahiplerinin itiraz etmelerini, itiraz ile markanın tekrardan ele alınacağını dolaylı olarak söylemektedirler.

    Bu noktada marka başvurusu ile tescilinin alınması ve ilgili marka yada markaların  benzerlerinin tescil edilmemesi için bülten takiplerinin yapılması gerekmektedir.

    Patent Tescillerde ;  Sektörünüz ile ilgili en son gelişmeleri takip edeceğiniz mecralardan biride  Patent Bültenleridir. Sektörünüzle ilgili yapılan patent başvuruları ile son yenilikleri takip edebilir. Ticari rakipleriniz, yada kendi patentleriniz ile ilgili detaylı raporlar alabilirsiniz.


MARKALAR NEDEN ÖNEMLİDİR?


•       Ayırt edicilik sağlar.

•       Kaynak gösterir.

•       Kalite belirtir.

•       İmajdır.

•       Reklamlarda, tanıtım faaliyetlerinde kullanılan temel araçtır.


 

NEDEN MARKA PATENT  TAKİP  PROGRAMI?

 

   Bilindiği üzere günümüzde markalaşma süreci her gün ivme kazanarak artan ve yeni yasalarla zorunlu hale getirilmiş olan bir süreçtir.

   Bu anlamda firmalar, yıllardır emek vererek yarattıkları bu markalarını taklitlerinden korumak ve başka firmaların bu anlamda gelir elde etmelerinin önünü kesmek durumundadırlar.

   Söz konusu taklitlerden haberdar olmak ve yasal anlamda haklarını korumak için de bir takip sistemine dâhil olmak artık kaçınılmaz bir durum haline gelmiştir.

 


MARKA PATENT TAKİP  PROGRAMI  NASIL ÇALIŞIR?

 

Bu sisteme dâhil olmak için öncelikle firmanızın PATENT A.Ş  ile bir sözleşme yapması ve sisteme üye olması gerekmektedir.

Üye olduktan sonra PATENT A.Ş  tarafından belirlenecek olan bir marka uzmanı firmanıza ait markaların takibi ve bilgilendirmeden sorumlu olarak atanır.

Marka uzmanı düzenli olarak marka/patentinizin  takip işlemlerini yürütür ve benzer marka başvurularında firmanızı bilgilendirir. Yasal anlamda yapılacak olan itirazlarla ilgili hazırlanacak dosyalar hakkında bilgilendirmeler yaparak marka haklarınızın korunması için gereken hassasiyeti gösterir.


 

MARKA  PATENT  TAKİP PROGRAMI  FİRMANIZA NELER KAZANDIRIR?

 

•      Yoğun emekler harcayarak yarattığınız markalarınızı taklitlerine karşı korur; taklitlerden kaynaklı uğrayacağınız maddi zararları en aza indirir.

•     Markanıza benzer başvurulardan anında haberdar olmanızı sağlar ve yasal sürecin hemen başlatılmasını sağlar.

      Markanızın taklit edilerek yıllardır yaratmış olduğunuz kalite anlayışınızın tüketicilere olumsuz yansımalarını ortadan kaldırır.

•    Koruma süresi dolmuş markalarınızın zamanında yenileme işlemleri yapılarak; zaman aşımına uğraması önlenmiş olur.

•    Patentleriniz ile ilgili sektördeki  en son gelişmeleri takip etmenize yardımcı olur.

•    Patentlerinizin  yıllık  harçların takibi yapılarak  hak kaybınız engellenmiş olur.

•    Devlet destekleri ile ilgili başvuru ve taleplerinizde en hızlı ve en doğru  çözümler sunulur.

      Yıl içerisinde başvurusu yapılacak  tüm patent ve markalar istenirse program dahil edilerek maliyet artışlarından etkilenilmez, her bir başvuru için ayrı ayrı ücret ödeme zorunda kalınmaz.


 

Paylaş


Haberlerde Ara

Kategoriler

Arşiv